יום רביעי, 8 ביוני 2016

חג שבועות גם לרגישי גלוטן ולקטוז +מתכון

 

חג השבועות קרב ובא עם שפע מאכלים חלביים טעימים ומיוחדים שאנו מכינים ומגישים בערב חג השבועות.
רוב המאכלים מפסטות ורטבי השמנת למיניהם
בעקבות המודעות בארץ ובעולם כולו לרגישים ללקטוז ולגלוטן חברת "ברילה" וחברת אלפרו" לקחו אחריות ופיתחו מוצרים איכותיים וטעימים לא פחות מהמוצרים הרגילים.

פסטה ברילה הוציאה סדרה חדשה בישראל אשר זכתה במוצר השנה 2016 - פסטה ללא גלוטן ברילה ללא גלוטן.
טעם הפסטות משובחות ובמרקם אחיד השומר על צורתו ונגיסותו לאחר הבישול.
הסדרה מכילה תערובת של שלושה קמחים: קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב, קמח אורז.
ברילה פיתחה מתכון ייחודי לפסטות השילוב של שלושת הקמחים מעניק לפסטה צבע ענברי הדומה לפסטה המקורית.
טעמו של הפסטה עדין.



המותג אלפרו מציע סדרת 3 שמנות על בסיס צמחי: שמנת אורז, שמנת סויה, שמנת קוקוס.
השמנות אינן מכילות לקטוז או גלוטן ומתאימים לרגישים ללקטוז, לשומרי כשרות, צמחוניים, טבעונים ולמי ששומר על אורח בריא.
השמנות ניתן להשתמש לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת
השמנות בעלי אחוז שומן נמוכים בין 5%-9%.
השמנות בעלות מרקם קטיפתי של שמנת וקלות לעיכול מכיוון שהן ללא לקטוז, מופחתות שומן וקלוריות , כשרות פרווה מכיוון שהשמנות על בסיס צמחי.
אם מכינים ארוחה בשרית  אפשרי להכין קינוח מהשמנות ולא להרגיש טעם לוואי יחשבו שהכנתם מתכון חלבי.
          
                    

מאוד אוהבים אצלנו פסטות אני כל פעם משנה ומכינה סוג שונה של רוטב או פסטה בצורה שונה בטעמים שונים
החלטתי לנסות מתכון עם פסטה של ברילה ללא גלוטן ועם שמנת סויה של אלפרו.

פסטה בגבינות:

מצרכים:
חבילה פסטה ללא לקטוז וללא גלוטן "ברילה"
1 שמנת סויה 5% של "אלפרו
גבינה 250 גרם גבינה לבנה 
רבע גבינה צפתית לפורר 
לגרד רבע כוס קשקבל
לגרד רבע כוס גבינה צהובה
כף אבקת מרק עוף
מלח 
חופן פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה עד שמוכן ולסנן
2. לקחת קערת פיירקס גדולה להניח את הפסטה
3. בקערה לערבב את כל החומרים ולשפוך לתוך הקערה
4. לתבל לערבב ולפזר פירורי לחם ולערבב קלות
5. לאפות בתנור חום 200 מעלות על אפיה טורבו עד שהשמנת נספגת והגבינה מוקרמת לערבב מידי פעם ולפזר 10 דקות לפני סיום האפייה פירורי לחם מעל.
6. להוציא ולהגיש.

בתאבון

יצא טעים ולא הורגש ההבדל בתבשיל בין הפסטה ללא גלוטן לפסטה רגילה והשמנת הצמחית לא הורגש שוני משמנת רגילה לבישול.

ממליצה בחום.  

מצורף מתכון חגיגי מאת אלפרו  (תוך שימוש בפסטה ברילה ללא גלוטן ושמנת צמחית של אלפרו)

פסטה ירוקה וחגיגית:




















הרכיבים:
1 חבילה ספגטי ללא גלוטן ,ברילה"
1 צנצנת קטנה רוטב פסטו קנוי 
חצי שקית אפונה עדינה קפואה
1 שמנת סויה 5% "אלפרו"
מלח ופלפל
לקישוט: גילוחי פרמזן

לפסטו:
צרור בזיליקום
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום קלופות
חופן צנוברים
מלח ופלפל

אופן ההכנה: 
1.מבשלים את הספגטי ללא גלוטן לפי הוראת היצרן
2. מניחים את האפונה בקערה קטנה יוצקים מים רותחים לכדי כיסוי וממתינים דקה ומסננים.
3. אם מעדיפים פסטו ביתי: שוטפים ומנערים את עלי הבזיליקום ומוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת ממרח אחיד
4. במחבת רחבה שתכיל את כל הספגטי מחממים שמנת "אלפרו"ומוסיפים את הפסטו, מערבבים. מוסיפים את האפונה ואת הספגטי. מתקנים תיבול ומבשלים יחד כדקה.
5. מגישים מייד עם או בלי פרמזן.

אין תגובות: