יום שלישי, 16 ביוני 2015

נפטון עולם של טעמים



הוזמנתי לתערוכה קולינארית שהתקיימה במלון דן בתל אביב של חברת "נפטון" מוצרי מזון.



















חברת נפטון בעלת מפעל למוצרי מזון בעלת ותק וניסיון כ-35 שנה בשוק התבלינים וחומרי הגלם.
חברת נפטון מייבא, מייצרת, משווקת ומייצא ממגוון תערובות תיבול ייחודיות, תבלינים איכותיים, עשבי תיבול, מבחר רטבים, ממרחים משובחים, תערובות עשירות לאורז ועוד מגוון רחב.




חברת 'נפטון' משיקה את סדרת "האוריינטלית" החדשה הכוללת 9 רטבים בטעמים אסיאתיים מיוחדים המבוססת על מתכונים משודרגים בטעם עשיר אשר ניתן לשימוש בכמות קטנה יחסית של רוטב לקבלת טעם מושלם.
חידוש הבקבוקים בעיצוב מיוחד הנוחים לשימוש המכילים כמות גדולה של רוטב.
הרטבים בשימוש חומרי גלם איכותיים, ללא תוספת מנוסודיום גלוטמט, ללא צבעי מאכל.
תכולת הבקבוק מכיל 340-370 גרם.

הטעמים בסדרת הרטבים החדשה-


רוטב צ'אטני מנגו חריף




















הרוטב על בסיס מנגו 21% פרי מנגו, מהמטבח ההודי הייחודי לנפטון.
מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.

רוטב צ'אטני מנגו מתוק




















הרוטב על בסיס מנגו 21% פרי מנגו, מהמטבח ההודי הייחודי ומתאים לטעם שילדים אוהבים בגרסה מתוקה.
מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.

רוטב קארי – 














מגיע מהמטבח ההודי ומתאים לבישול, תיבול והכנת מרינדה ומתאים במיוחד בבישול של בשר ועוף.

רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי (מכיל שזיף, מנגו ומשמש) – 














רוטב ייחודי לנפטון המבוסס על טעם אקזוטי פירותי שילוב פיקנטי ומתקתק בצורה מעודנת.
מתאים לבשר, להקפצת ירקות, מרינדה, לבישול והגשה כמטבל למנה, 

רוטב טנדורי  - 
מוצר ייחודי של נפטון המגיע מהמטבח ההודי, מיועד לבישול של עוף ומתאים לבישול ומרינדה.

רוטב טיקה – 
רוטב ייחודי לנפטון המגיע מהמטבח ההודי, מתאים להכנת עוף, שווארמה וירקות. מתאים לבישול, מרינדה והקפצה.

רוטב סצ'ואן - 
מגיע מהמטבח הסיני, מתאים במיוחד לבישול של עוף ודגים המתאים לבישול, הקפצה ומרינדה.


רוטב טריאקי- 
מגיע מהמטבח היפני ומתאים להכנת משרה לדגים ובקר.
מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.

מחיר לבקבוק נע בין 14.90 - 13.90 ש"ח
הרטבים כשרים
בהשגחת הבד"ץ ירושלים והרבנות באר-שבע.
תמכר ברשתות השיווק המובילות ובחנויות מובחרות, ניתן להשיג ביינות ביתן, חצי חינם, כמעט חינם, לגעת באוכל, ספייסס, ברקת.

קבלו שני מתכונים מהרטבים-

שוקי עוף בצ'אטני מנגו חריף (3 מנות)
חומרים
1 צנצנת צאטני מנגו חריף מבית נפטון
6 יח' שוקי עוף
אופן ההכנה :
 מכניסים את העוף לצליה בתנור לכ20 דק' ב180-200 מעלות . מערבבים את הצ'אטני מנגו חריף מבית נפטון ויוצרים מעל העוף.מכניסים לתנור לעוד כ-10 עד 12 דקות עד השחמה ומגישים חם ומיד.

כבדי עוף ופטריות שמפניון בצאטני שזיפים פיקנטי ( 3-4 מנות)
5 כפות צ'אטני שזיף פיקנטי מבית נפטון
500 גר' כבדי עוף ( צלויים )
3-4 יח' בצלצלי שאלוט קלופים
סלסלת פטריות שמפניון
1/3 כוס יין
3 כפות שמן
אופן ההכנה :
מחממים את השמן ומאדים את הבצלצלים עד השחמה ,מוסיפים את היין האדום ומרכזים אותו לכדי חציו.
מוסיפים את הפטריות והכבד לאידוי קצר ומסיפים את הצ'אטני הנפלא של נפטון מביאים לרתיחה ומגישים מיד מעוטר בתפרחת בצל ירוק .





חברת נפטון משיקה תערובות מיוחדות:

תערובת תיבול טוסקנה – 
 


נוסח איטלקי המורכבת מתבלינים המשתמשים מאזור טוסקנה.
התערובת מורכבת מעשבי תבלין -וביניהם רוזמרין, אורגנו, עלי דפנה, מיורן, פטרוזיליה, פפריקה וכן מלח, שמן קנולה וירקות מיובשים בטכניקה ייחודית.  
התערובת עשויה מתבלינים באיכות גבוהה, - ללא צבעי מאכל, ללא מונסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים.
כשרה, בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית והרבנות באר-שבע.

תערובת תיבול פילדלפיה – 














נוסח פילדלפיה תערובת המזכירה תערובת "ראס אל חנות", תערובת ארומטית מאוד, טעמה מתקתק-פיקנטי.
עשויה מתערובת עשבי תיבול - מלח, דקסטרוזה ושמן קנולה.
התערובת באיכות גבוהה- ללא צבעי מאכל, ללא מונסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים.
כשרה, בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית והרבנות באר שבע.

התערובות מתאימות לשדרג תפוחי אדמה וירקות

מחיר 11 ש"ח לתערובת.
ניתן להשיג ביינות ביתן, חצי חינם, כמעט חינם, לגעת באוכל, ספייסס, ברקת.



נפטון מציעה סדרת מוצרים חדשה לתיבול לאורז להכנה ביתית, להכנה מהירה וקלה של אורז.
הסדרה קיימת במגוון טעמים:

תיבול אורז פרסי- תוספת עשבי תיבול














תיבול אורז מדראס - בתוספת קשיו














תיבול אורז מראקש - תוספת צימוקים ושקדים














תיבול אורז מג'דרה - בתוספת עדשים





התערובות מתאימות לאורז ולקינואה






















מחיר התערובות 13.90 ש"ח
ניתן להשיג ביינות ביתן ובסופר ברקת.


לכל הבשלנים ולחובבים קבלו ממומחי תבלינים של חברת נפטון טיפים לשימוש בתבלינים בבישול ביתי:

חשוב לשים לב לכמה דברים בתהליך בחירת התבלינים שלנו.
תבלינים עזי צבע בולטים יותר מהאחרים ולכן מומלץ לשמור על גוונים טבעיים לחלוטין. קחו תמצית תבלין בכף ביד ונסו למולל את התבלינים בקצות האצבעות ולהריח.  הארומה צריכה להיות חזקה ונטולת ריח אבק או כל ריח אחר.
תבלינים שהנכם קונים באריזה מצוידים תמיד בתווית מלאה ובה פרטים חשובים כדוגמת תאריך תפוגה, רשימת מרכיבים. מומלץ להתעכב על רשימת המרכיבים ולבדוק מה מצוין בה, האם התבלין המבוקש הוא הדומיננטי בתערובת. האם החומרים טבעיים וללא חומרים משמרים או שמע עלולים להכיל מעצימי טעם כדוגמת מונוסודיום גלוטומט – חשוב לקרוא את התווית ולבחור את הטוב ביותר עבורכם.

פלפלת מתוקה- הפפריקה
פפריקה היא תבלין בצבע אדום המופק על ידי טחינה של פלפלת צ'ילי לאבקה. 
צמח הפלפלת זן של צמח פלפל צ'ילי, שמקורו בדרום אמריקה, והוא נפוץ בבישול האינדיאני והדרום אמריקאי גם במטבח הצפון האמריקאי. הזן אומץ במטבח ההונגרי והוא מחומרי היסוד בבישול זה.
בנוסף ישנה גם "פפריקה מרוקאית" שנוהגים לתבל בשמן. היא מתאימה לתיבול גבינות לבנות ולממרחים שונים, וכן לתיבול נקניקיות ונקניקים.

התבלין הזהוב- הכורכום
התבלין המופק מהשורש בעל טעם עדין ונותן למאכלים צבע זהוב. תבלין זה המופק מקנה השורש (המזכיר בצורתו את קרוב משפחתו - הזנגביל) מופיע בצבע כתום ועטוף בקליפה חומה ומהווה מרכיב חשוב בתערובות המסאלה (קארי) ההודיות והחווייג' התימני . בנוסף הוא גם מסייע במתן צבע מתאים לחרדל.
בצורתו הטריה הוא מכיל אשלגן, חומצה אסקורבית (ויטמין C), בטא-קרוטן וחומרים מעכבי חמצון ומשמש בבישול בעיקר בצורתו הטחונה, עיקר תפקידו להעניק צבע עז ולחזק טעמם של תבלינים אחרים. במטבח הישראלי מוכר הכורכום ככזה הצובע אורז לבן והופך אותו בפי הילדים אורז צהוב.

מוסיף טעם ייחודי - אגוז מוסקט
מוסקט הוא עץ אשר מזרעיו הטחונים מופק תבלין ומקליפתו החיצונית של הזרע מופק תבלין נוסף.
השם "מוסקט" מקורו בצרפתית, וכמו זן המקור המילה מלטינית "ריחני".
לתבלין "אגוז מוסקט" טעם מעט מתקתק ועדין ונעשה בו שימוש בעיקר בתיבול מוצרי בשר. 

שימושים פופלאריים בתבלין תמצאו במרקים, רטבים, מוצרי מאפה ותערובות תבלינים כמו אבקת קארי. מאוד מומלץ לקנות אגוז מוסקט שלם ולגרר במגררת קטנה בכל פעם שיש צורך. רק כך יהיה אפשר להעריך את הארומה ואת הטעם הייחודיים של התבלין. טעמו הפיקוטי הולך באופן מסורתי עם רטבים לבנים דוגמת רוטב בשמל ורוטב שמנת כמו גם עם מאכלי שמנת וביצים כגון קישים, מרקי קרם גרטן תפוחי אדמה וגם מאפי פירות מתוקים.

זהירות חריף- צ'ילי (פלפלת חריפה)
פלפלת צ'ילי (הידועה גם בשמות צ'ילי, פלפל צ'ילי)  מין זה של פלפלת היה מקור למספר רב של זנים מתורבתים, כולל הפלפל המתוק המשמש כמרכיב לסלט. הכינוי צ'ילי מתייחס לזנים החריפים, לרוב בעלי צורה חרוטית.
צ'ילי הוא שם כולל למשפחת הפלפלים החריפים קאיין שטה אנהיים, סודני אבאנרו  פסייה אנצו ועוד כאשר החריפות נעה בין דרגות שונות. אם קונים צ'ילי גרוס, כדאי לוודא לפני השימוש את רמת החריפות שלו , אם קונים שלם כדאי לשאול באיזה צ'ילי מדובר. צ'ילי מתאים למגוון גדול של מאכלים אך דורש שימוש מודע ומוקפד.

 פלפל אנגלי
פלפל אנגלי מדרום אמריקה המכונה גם פלפל ג'מייקה, פלפל ההדס או פימנטה  הוא תבלין שנוצר מפירותיו של העץ Pimenta dioica, פירות הבוסר של העץ משמשים כתבלין לאחר שעברו ייבוש.
מקור הפלפל האנגלי הוא באנטילים הגדולים, בדרום מקסיקו ובמרכז אמריקה. כיום הוא מגודל באזורים רבים אחרים בעלי אקלים חם.
הפלפל האנגלי הוא פרי של צמח שאותו מחמיצים ומייבשים בעודו ירוק ולא בשל. זהו התבלין החשוב ביותר במטבח הקאריבי כמו כן נפוץ בתיבול נקניקיות, כמרכיב חיוני ברוטבי ברביקיו.  הפלפל האנגלי נפוץ גם במטבח הפלשתיני והערבי. בעולם המערבי משתמשים בפלפל האנגלי לתיבול קינוחים ומיני מאפה מתוקים.

 תבלין הציפורן
ציפורן מאינדונזיה הוא תבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד בשם אוגניית הציפורן הטעם של הציפורן הטחונה דומיננטי מאוד ולכן צריך להשתמש בה במשורה1
במטבח הצרפתי נהוג לשבץ מסמרי ציפורן (אותם מסירים לפני ההגשה) בבצל בתבשילים ובמרקים כמו כן משתמשים בו לבישול יין חם וריבות. ציפורן טחונה מוסיפים למאכלי בשר טחון וגם למאפים מתוקים דוגמת עוגת דבש.

כטעם הפלאפל- תבלין הכמון
כמון הוא צמח תבלין חד-שנתי ממשפחת הסוככיים, אשר תפוצתו הטבעית ממזרח הים התיכון ועד מזרח הודו. פירות הצמח משמשים להפקת תבלין הכמון (בכל פרי יש זרע אחד).
הכמון מאפיין את המטבח ההודי והמזרח תיכוני וגם את זה של צפון אפריקה,  הכמון מרכיב חיוני בתערובת קארי גאראם מסאלה ובהרט. טעמו וניחוחו מעלים מיד חשקים לפלאפל או לפחות לביסלי בטעם פלאפל המתובל בנדיבות בכמון טחון.

זרעי החרדל
החרדל הינו צמח חד שנתי ממשפחת המצליבים, לחרדל פרחים בצבע צהוב מהם מפיקים את זרעי החרדל הניתנים לאכילה. החרדל מעניק טעם פירותי ומעט חריף ומומלץ להוסיפו לסלטים, גבינות, החמצה של ירקות ופירות בצורתו השלמה או בצורתו הטחונה.
השימוש בנפוץ ביותר הוא להכנת ממרח החרדל, אבל בזרעים משתמשים גם לכבישה, להמלחה ולתיבול. לזרעים השחורים וחומים אדמדמים יש טעם וארומה חזקים. בהודו ובנפאל משתמשים בהם לאחר קלייה או אז הם מעניקים לשמן טעם אגוזי .

כוכב האניס
כוכבי אניס בשמו המדע , הנו צמח תבלין הגדל בדרום-מערב סין.
הפירות שצורתם כוכב נקטפים מעט לפני הבשלתם.
כוכב האניס נפוץ במטבח האסייתי, במאכלים ובתערובות שונות כמו גרמאסלה וביריאני מסאלה. לכוכב האניס טעם וניחוח חזק ומומלץ להשתמש בו בכמויות קטנות לתיבול מרקים, דגים, בשר וקינוחים. כמו כן כוכב האניס הוא דקורטיבי ומומלץ לקשט עמו מנות שנות.
כוכב האניס זול יותר מזרעי האניס ולכן הפך מבוקש יותר בתעשיית הליקרים ומשתמשים בו גם לתיבול ריבות מרקחת ומרקי פירות.

 הכוסברה
גד השדה הידוע בשמו הערבי כוסברה, הוא צמח תבלין בעל עלים מנוצים הדומה לפטרוזיליה. מקור הירק בדרום אירופה ובמזרח התיכון כולל ישראל. השימוש העיקרי נעשה בעליו של הצמח, אך ישנו שימוש גם בזרעיו ובגבעולו. לזרעים יש טעם לימוני-הדרי כאשר הם נכתשים. הם גם מתוארים בעלי טעם חמים, אגוזי, פיקנטי ותפוזי. הם בדרך כלל מיובשים אבל ניתן לאכול אותם ירוקים. אחסון הזרעים יהיה במכל אטום לאוויר ומוסתר משמש וחום. במטבח הגרמני מבשמים בהם כרוב ותבשילי בשר ציד ברוסיה משבצים את הזרעים בלחמי שיפון, הבלגים מתבלים את הבירה שלהם בזרעי כוסברה וההודים מתבלים בהם כמעט כל דבר... זרעי כוסברה קלויים מעניקים טעם עוקצני ופיקנטי.

 סומק
הסומק יש לו כ-250 מינים שונים. תבלין הסומק הוא שיח נשיר בגובה 1 עד 3 מטרים. עלי הצמח ופירותיו מכילים טאנינים, ועל כן השתמשו בהם בעבר לעיבוד עורות. הסומק הוא פרי חמצמץ המשמש כמרכיב מרכזי בתערובת הזעתר. מומלץ לשלב עם מאכלי דגים ובשר בגלל יכולתו הטובה לעודד ספיגה ועיכול של בשר במערכת העיכול. מומלץ לפזרו על גבי עוף בתנור , סומק טחון או אשכולות סומק שניתן לפזר על המגש בזמן הכנת הבשר כדי לקבל מליחות טבעית.
הסומק נפוץ בדוכן השווארמה- בקערת הבצל הסגול...ומומלץ בעיקר בסלטי ירקות וסלטים חיים.

מקל הוניל
וניל או שֶׁנֶף הוא סוג צמח ובו מספר מינים. לצמח זה פירות המכילים זרעים בעלי ארומה ייחודית, המשמשים כתמצית טעם בהכנת מזונות שונים. המדינה המובילה בעולם בייצור וניל וביצואו היא מדגסקר, ואחריה בדירוג הודו, סין, מקסיקו וטורקיה.
זהו התבלין החשוב והדומיננטי ביותר בקונדיטוריה. את המקלות חורצים לאורכם מרוקנים את הגרגירים ומשתמשים בגרגירים בלבד. את המקלות השלמים או הריקים מומלץ לחלוט בתוך נוזל ובכך להעניק לו טעם וניל. לווניל הטבעי שלוש צורות מסחריות: תרמילים שלמים, אבקה, תמצית טעם הווניל והוא משמש בהכנת קצפות, עוגות , הכנת גלידה ועוד.

קינמון
קינמון הוא סוג עץ ירוק-עד הגדל בסרי לנקה, באינדונזיה, בהרי האנדים, בברזיל ובמצרים. הקליפה הפנימית של מספר מינים של הקינמון משמשת כתבלין, הן בצורתה הטבעית (מקלות קינמון) והן בצורת אבקה טחונה.
לקינמון טעם מעקצץ ומשתמשים בו לתיבול עוגות, קינוחים (בעיקר קינוחי פירות ובפרט תפוחים), אך הוא משמש גם לתיבול בשר. אחד הניחוחות המזוהים ביותר עם המזרח הקרוב והרחוק זוהי קליפה של עץ טרופי שנמכרת שלמה או טחונה. בגירסה השלמה אפשר להשיג מעין מקלות קצרים או ארוכים או שברי קליפות, להם הבדלים שונים במחיר ובטעם הארומה המתקתקת והחזקה מאוד. משמש לתיבול מאכלים מתוקים במערב ומאכלי בשר ואורז במזרח ובצפון אפריקה מקלות קינמון מיועדים לחליטה .

 ג'ינג'ר (זנגוויל)
זַנְגְּבִיל ( מכונה גם ג'ינג'ר) הוא צמח עשבוני המתנשא לגובה של כמטר. הוא יוצר קנה-שורש מעובה. הגבעול זקוף, עטוף ניצני עלים ונושא עלים. העלים דמויי אזמל מוארך, צר ומחודד בבסיסו, התפרחת נראית כשיבולת אליפטית. קנה השורש של הזנגביל, מסועף, צבעו חום בהיר, טעמו חריף ומרענן והוא נמכר בשווקים ומשמש בעיקר לתיבול במגוון רחב של סגנונות. שורש הזנגביל בעל טעם עוקץ ומרענן ונחשב כאחד התבלינים האהובים באירופה בתקופת ימי הביניים . כיום שימושו במטבח האירופי הוא בעיקר באפייה : הג'ינג'ר היבש אינו דומה כלל לג'ינג'ר הטרי והוא מתאים לתיבול עוגות ומיני מאפה. לבישול לחליטה ולתיבול נועז מומלץ להשתמש אך ורק בטרי. במטבח ההודי משתמשים בזנגביל כמעט לכל מאכל, וניתן למצוא אותו גם במטבח האיראני, האסייתי, התימני וכן בארצות אירופה.

תבלין הקימל (כרוויה) לקינוח
כרוויה תרבותית צמח אשר צומח באירופה ובאסיה.
פירות הצמח (הנחשבים לעתים בטעות לזרעים) משמשים כתבלין, המוכר גם בשמו היידי קימל. הפירות דו-זרעונים בצורת סהר וגודלם כ-2 מילימטר. הם דומים במראם לפירות של כמון (גם הוא ממשפחת המשמשים גם הם כתבלינים, וקל להתבלבל ביניהם, אם כי טעמיהם וריחותיהם שונים מאוד. טעמם המרענן של הזירעונים מזכיר את טעם השומר וטעם מרומז של אניס. השימוש הנפוץ ביותר באזורנו הוא בתיבול לחמים גבינות קשות וכרוב כבוש. בעולם משתמשים בקימל ליצירת ליקרים דוגמת אקוויט ובתיבול מתוקים שונים 


אין תגובות: