יום שישי, 6 ביוני 2014

מוצרי אסם חדשים וחגיגיים




לקראת שבועות אסם מציגה מוצרים חדשים חגיגיים :

קמח שמרים המכיל 50% חיטה מלאה-




 אסם מרחיבה את סדרת קמחי השמרים המצליחה עם מוצר חדשני נוסף לשבועות – קמח שמרים המכיל 50% חיטה מלאה ומתאים במיוחד להכנת לחמים ומאפים. 
הכנה קלה , מוצלחת ובריאה. 
(מחיר מומלץ לצרכן: 10-12 ₪. כשרות: בד"ץ. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק)

מתכון לקיש בארבעה מילויים שונים:


מצרכים:

לבצק של הקיש (בצק פריך)-
120 גרם חמאה חתוכה קרה לקוביות 
כוס וחצי קמח שמרים 50% חיטה מלאה של אסם
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט מים קרים לפי הצורך של הבצק

מילויים-
לכל המילויים סף הכל 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
 מילוי פיטריות:
קופסת פטריות קטנה חתוכה ומסוננת
חופן שמיר קצוץ דק
3 שיני שום חתוכות לקוביות קטנטנות או כף גדושה שום כתוש
רבע- חצי קופסת שמנת מתוקה  250 מ"ל (בערך לפי העין )
מלח פלפל לפי הטעם
חצי כף שטוחה אבקת מרק עוף
חצי כף שטוחה כורכום
כפית קורנפלור
מילוי גמבה ועגבניות מיובשות:
2 גמבות קטנות או אחת גדולה חתוכה לקוביות קטנות
בערך רבע - חצי קופסת שמנת מתוקה 250 מ"ל
רבע כוס עגבניות מיובשות
4 דפי גבינה צהובה
מלח פלפל לפי העין
חצי כף שטוחה כורכום
כפית קורנפלור
מילוי תפו"א ובצל:
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפרוסות דקות
מלח פלפל לפי העין
רבע -חצי קופסת שמנת מתוקה 250 מ"ל
מילוי פטריות  גמבה עגבניות מיובשות ועגבניות שרי:
(תערובת של שני המילויים הראשונים בתוספת עגבניות שרי אפשרי עם נשאר או בנפרד)
 רבע כוס פטריות חתוכות
כף עגבניות מיובשות
רבע כוס גמבה אדומה חתוכה לקוביות
4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים או חצאים תלוי בגודל העגבניה
בערך רבע- חצי קופסת שמנת מתוקה 250 מ"ל
מלח פלפל
רבע כף שטוחה אבקת מרק עוף
רבע כף שטוחה כורכום
כפי קורנפלור
מעט שמיר חתוך קצוץ

אופן ההכנה:

הכנת הבצק-
במעבד מזון או ידני לשים את החמאה, הקמח , מלח ולפורר שיווצר פירורים, להוסיף מים קרים מעט לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
לקחת קעריות עגולות אישיות להניח נייר פרגמנט ולהתיז עם ספריי שמן בדפנות ובתחתי.
 לקחת קצת מהבצק להניח על כל קערית להדק בתחתית ובדפנות שיתקבל בצק דק ולשים במקרר עד שסיימנו עם המילויים השונים.
במקביל לקחת את הבצלים החתוכים קוביות ולטגן עד להזהבה ולהניח בצד.
הכנת מילוי פטריות:
לקחת בערך 2 כפות בצל שטיגנו מקודם במחבת להוסיף את הפטריות החתוכות לחצאיים דקים לערבב עם מעט שמן זית בערך 5 דקות.
להוסיף שמיר ואת שאר המצרכים לערבב לתת רתיחה לטעום ולתקן תיבול.
להוציא את הבצק של הקיש מהמקרר לשפוך את התערובת מעל הבצק.
הכנת מילוי גמבה עם עגבניות מיובשות:
לקחת בערך כף וחצי מהבצל המטוגן להניח במחבת, להוסיף את הגמבה החתוכה ולטגן ולערבב 10 דקות.
להוסיף את העגבניות המיובשות ולהמשיך לטגן עוד חמש דקות.
להוסיף את שאר המרכיבים לתת רתיחה לטעום ולתקן תיבול.
להוציא את הבצק של הקיש מהמקרר לשפוף את התערובת מעל הבצק.
הכנת מילוי תפו"א ובצלים:
בסיר קטן לבשל את תפו"א לריכוך קל לשטוף ולסנן.
במחבת לשים רבע- חצי קופסת שמנת מתוקה להוסיף את התבלינים לתת רתיחה לטעום ולתקן תיבול, להוסיף את כף -כף וחצי בצל לערבב.
להוציא את הבצק של הקיש מהמקרר להניח את התפוחי אדמה בשכבות ומעל לשפוך את התערובת מעל התפוחי האדמה.
הכנת מילוי פטריות גמבה עגבניות מיובשות ועגבניות שרי:
לקחת בערך כף בצל מטוגן להוסיף את הגמבות והפטריות לטיגון קל להוסיף את העגבניות המיובשות ולטגן עוד כמה דקות ספורות.
להוסיף רבע-חצי קופסת שמנת מתוקה 250 מ"ל ואת שאר התבלינים לתת רתיחה לטעום ולתקן תיבול.
להוציא את הבצק של הקיש מהמקרר לשפוך את התערובת מעל הבצק ולפזר מעל את העגבניות השרי.

להניח בתנור את הקישים על אפייה 180 מעלות עד שתערובת מוכנה.



פסטות בצורת שיבולים וגלים-



לקראת חג השבועות בחרה אסם להשיק שתי מהדורות חדשות באריזות מאוירות וחגיגיות במיוחד:
פסטה בצורת שיבולים 
ופסטה בצורת גלים 
(מחיר מומלץ לצרכן: 5.5-6.5 ₪, כשרות: בד"צ העדה החרדית. להשיג בכל רשתות השיווק).

מתכון מקרונים אנד צי'ז:



מתכון של גיל חובב :

מצרכים:
1 שקית פסטה שיבולים של אסם המהדורה החדשה
100 גרם חמאה
1 בצל בינוני חתוך קצוץ
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה 250 מ"ל של תנובה
2 כפות קמח רגיל
1/4 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח פלפל לפי העין
חצי כף א.מרק עוף

אופן ההכנה :

1. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים, מסננים ושומרים בצד.
2. מתיכים 25 גרם חמאה ומזהיבים בה את הבצלים (אפשר בפחות. זה אם אתם אוהבים שמן שמן). חשוב שיזהיבו ולא יהיו רק שקופים.
3. מכינים רוטב בשמל: מתיכים את החמאה הנותרת ומערבבים לתוכה את הקמח. ממשיכים לערבב במרץ כחצי דקה ואז יוצקים פנימה את החלב והשמנת. ממשיכים לערבב כל העת עד שהרוטב מסמיך (אבל לא מאוד). מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מערבבים פנימה כוס גבינה מגוררת.
4. מערבבים את הפסטה, הבצל והבשמל ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת. זורים מעל את רבע כוס הגבינה הנותרת.
5. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמזהיב היטב.






 מארז זוגות לזניה של פרפקטו-










בנוסף מציעה אסם גם השנה לכבוד החג מארז זוגות לזניה של פרפקטו
מארז הלזניה כולל 2 יחידות לזניה פרפקטו של אסם מחיטת דורום מובחרת. 
(מחיר מומלץ לצרכן כ- 25 ₪, כשרות בד"צ העדה החרדית. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק).



פודינג בטעם שוקולד לבן -


לכבוד חג השבועות משיקה אסם מוצר חדש לאוהבי שוקולד לבן - פודינג בטעם שוקולד לבן!
 אפשרות לגוון, לשדרג את עוגות הגבינה.
 חג השבועות הוא חג של עוגות הגבינה ופודינג בטעם שוקולד לבן מעניק טעם עשיר גם בעוגה, גם בציפוי וגם בתוך מלית הגבינה עצמה. 
(מחיר מומלץ לצרכן 5-7 ₪. כשרות: בד"צ. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק).

עוגת שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן ומרנג:


מצרכים:

לבסיס:
5 ביצים מופרדות חלבון וצהוב לחוד
1 פודינג איסטנט שוקולד
2 כפות סוכר
למרנג:
4 חלבונים
כוס ושליש סוכר
 לקצפת:
1 שמנת מתוקה 250 מ"ל 
1 כוס חלב
1 פודינג איסטנט שוקולד לבן
לקישוט:
6-8 קוביות שוקולד מריר 
6-8 קוביות שוקולד לבן

תבנית אפיה מלבנית 24 ס"מ (התמונה מצורפת) או בכל תבנית שיש לכם

אופן ההכנה:
לבסיס:
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, להוסיף את הפודינג איסטנט שוקולד והחלמונים עד לתערובת אחידה.
לשים בתנור שחומם מראש 160-170 מעלות בערך עשרים דקות . 
לבדוק עם קיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. 
(לא להיבהל עם העוגה תרד מעט לכן יש לעשות בתבנית לא גדולה.)
 למרנג: 
אפשרי להכין לילה לפני
לחמם תנור מראש 170 מעלות. 
בקערה לשים את החלבונים להקציף ולאחר שהקצף מתחיל להתייצב להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שהקצף יוצא חזק וקשה מאוד.
להוריד את חום התנור ל130 מעלות חום חלש מאוד, לרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה ולשמן אותה מעט במרגרינה או שמן טיפונת ולשפוך את הקצף ומיישרים אותה.
לאפות כשעה, עד שהקצף התקשה  והתייבש ונפרד מהדפנות, להיזהר לא להשחים את הקצף.
מוציאים את הקצף מהתנור ומניחים על מגבת, מורידים ממנו את הנייר פרגמנט ומקררים.

לקצפת:
להקציף את כל המרכיבים יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
הרכבת העוגה:
1. לחתוך את הבסיס לשני חצאים שווים.
2. להניח על כלי הגשה מאורכת את החצי הראשון של הבסיס ומעליו למרוח שכבה של הקצפת ולהניח שכבת מרנג חתוכה באותו גודל זהה לבסיס (אם המרנג נשבר להוסיף בחלקים ולהניח). אפשרי שני שכבות של מרנג לא חובה.
 3.ומעל המרנג למרוח שכבת קצפת.
4. ושוב להניח בסיס , מרנג וקצפת.
5. לקחת מהמרנג שנשאר לפורר ולפזר מסביב לעוגה.
6. במיקרו להמיס שוקולד מריר לערבב היטב ולשים בתוך קונוס ולעשות על נייר פרגמנט פסים בצורת זיגזג ולהמיס שוקולד לבן לערבב היטב לשים בקונוס ולעשות על אותו נייר פרגמנט פסים בצורת זיגזג ולהקפיא .
7. שהקישוט התקשה להוציא ולקשט את העוגה.



סדרת רטבי סלט מיוחדים לחג- 




שלושה רטבי סלט חדשים בטעמים ייחודיים:
רוטב ויניגרט הדרים
רוטב ויניגרט צ'ילי 
רוטב אלף האיים צ'ילי 

על גבי אריזות שלושת הרטבים רשומים מתכונים נפלאים מיוחדים לחג שאפשר להכין באמצעות הרטבים. (מחיר מומלץ לצרכן 10.5-11.5 ₪ לבקבוק בגודל 290 מ"ל. כשרות: בד"צ. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק).

סלט ירוק עם רוטב הדרים: 



מצרכים:
עלי בייבי
עגבניות שרי
מלפפון חתוך פרוס באלכסון
קולורבי חתוך  לרצועות דקות
רוטב לסלט רוטב הדרים של אסם

אופן ההכנה:
לשטוף את העלים להוסיף עגבניות שרי חצויות ,מלפפון ומעל לפזר רוטב הדרים של אסם.




תודה רבה לאסם על המוצרים הנפלאים והטעימים


הוסף רשומת תגובה