יין זה עניין של מסורת, "יקב היוצר" ההיסטוריה שלו מתחילה אי שם 170 שנה שהחלה בעיר העתיקה של ירושלים בשנת 1847 היקב הראשון בישראל.
יש שני יקבים -
יקב ארזה-
יקב ארזה עבר גלגלים במהלך השנים לפני 170 שנה בעיר העתיקה.
לפני 10שנים נולד הרעיון לבוא ולפתוח יקב בוטיק בתוך כל הדבר הגדול הזה, ומפה נוצר "יקב היוצר".
יקב היוצר-
יקב היוצר אחד מחמשת היקבים הגדולים בישראל (מבקבקים כ- 4.5 מיליון בקבוקים בשנה בגיוון גדול מאוד רחב), ממיץ תירוש שאנו מכירים עד יינות ברמות הגבוהות ביותר.
ההתחלה לחשוב מה הקו היינות שרוצים לייצר, התכנון צריך להיות מאוד מאוד מדויק של ייצור יין בוטיק.
הכרמים זה חלק מאוד משמעותי , החומר גלם דורש תכנון של איזה זנים הולכים, איפה נוטעים את הזנים האלה, לאיזה יינות הם מתוכננים, לרמות השונות של היין, כל הדבר הזה התחיל לפני כעשור, ולפני כשנתיים וחצי בערך נולד היקב - "יקב היוצר".
"יקב היוצר" סיפור של השראה ויצירתיות, על גבול הניצוץ של גאונות בצירוף חדש של טעמים וניחוחות.
איזה השראה מתכוונים? האם ההשראה בייצור היין או ההשראה שהיין נותן למי ששותה אותו?
כל כך הרבה שאלות ....
"יין מעורר השראה", אשר בא משני כיוונים - גם בייצור וגם במי ששותה ונהנה ממנו, כי מבחינת יין היוצר מגיע מיצירות וליצור אומנות צריך השראה והיין של היקב הוא היוצר.
'יקב היוצר' מסתכל על הספקטים נוספים מעולם האומנות אך הם יכולים להתחבר על מנת לתת השראה לקהל וליין של יקב היוצר.
המסר והרצון של יקב היוצר ייתן את ההשראה למי ששותה אותו ולמי שלוקח אותו.
כאשר מגישים את היין רוצים לדעת ולתת למישהו שנותן השראה.
תהליך המסע החל במוחו ובליבו אמן היין פיליפ ליכטנשטיין
יחד עם משפחת שיר המייצרת יין מזה דורות.
פיליפ ליכטנשטיין גאון בתחומו אשר ייצר סדרות יקרותיות המבוססות על זנים ים תיכוניים ייחודיים אשר זכו לפרסים בארץ ובעולם.
בתכנון היין שם לעצמו מטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ.
בחדרי החביות הקרירים של היקב יוצר היינן והאמן את יצירתו ומביא לרקיחה מיוחדת ומרגשת של זנים ייחודים, טעמים וניחוחות המשתלבים יחדיו ונוצרים לסוג של יצירת אומנות וכך נוצרת שרשרת קסומה ומופלאה המחברת שמונה דורות של מומחיות ביין וחלומו של יינן צרפתי ואשכולות ענבים מכרמים שטופי שמש ישראלים למפגש ייחודי המעורר השראה.
אם רוצים שייצא יין טוב הכל מתחיל משלב הנטיעה - לנטוע כמו שצריך ולגדל כמו שצריך.
הכרמים נמצאים-
תפקידו של היינן ללוות את התהליך מהשלב הזה, וממשיך גם לאחר מכן לאורך כל המסלול בשלב הבציר -
בדיוק מתי בוצרים, לדעת אחרי שבוצרים לעשות את התהליך ואת התרכובות כמו שצריך.
יין שיורכב ומיוצר מענבים משובחים מאוד, ויין שיורכב ומתיישן בטיפול מדוקדק וצמוד מאוד במהלך השנים עד שנהפך ליצירת אומנות ופיליפ הוא האדם שעושה את זה בצורה הטובה ביותר.
הנוזל שיש בקבוק הוא יצירת אומנות, מיוחד, שונה ויוצר הבדלים ביינות שיקב היוצר מגיש ליין של יקבים אחרים.
השלב הבא בחירת השמות לסדרות היין-
בחירה של בקבוק שונה בתכלית מכל בקבוק אחר שקיים בתחום היין של הסדרות השונות.
וירטואוזו, לאגטו, ליריקה ועוד...
רובן נלקחו מעולם האומנות והיתר משמעותו בצרפתית זה היוצר.
מייצרים בקבוקים עם לוק ייחודי דוגמאת ויטואזו.
פעילות השיווק מחוברות לעולם האומנות וההשראה ומוביל אותם ליין מעורר השראה וזה מלווה אותם לכל הדרך בהסתכלות שיווקית בכל מה שהם עושים.
כל היינות היוצר עברו התיישנות ארוכה מאוד בחביות עץ אלון תוך כדי בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החביות, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן וזן.
כמה שעולים ברמה ככה זמן ההתיישנות ארוך יותר.
יין היוצר מופץ ונמכר ברחבי העולם, ומהווה חותם של איכות לתעשיות היין הישראליות.
טעמו של היין ומגוון הזנים קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים את 'יקב היוצר'.
בארה"ב יש מפיץ אסטרטגי שמייצג את יקב היוצר (לדוגמא בתערוכת היינות שהתקיימה קיימו טעימות באחת המסעדות המשובחות בניו-יורק והדבר העיקרי זה 'יין היוצר ובהזמנות עצמן).
ואלו הסדרות הקיימות של ייקב היוצר-
סדרת בראשית-
סדרה בסיסית של יין היוצר.
הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה.
תחילת יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן חומרי גם הראויים ביותר.
ניתן למצוא גם ברשתות השיוון וגם בחנויות היין זה מה שמוגדר היין 3 ב-100 ש"ח.
סדרת virtuoso-
סדרה גבוהה שנמכרת ולא ניתן למצוא את היין הזה בחנות היין, מכיוון שעושים בידוד בין חנויות היין לרשתות השיווק.
הסדרה המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים - קברנה סוביניון, מרלו ושיראז.
ויין אחד לבן הגוורצטרמינר-
יין חדש יין לבן חצי יבש, מעודן ורענן, מלא טעמים ומהנה, מתיקותו מרומזת והוא מציג ניחוחות אקזוטיים ומאפייני טעם ארומטיים של ליצ'י וקיווי, תבלינים, שושנים ופריחת תפוזים.
וירטואוזו גוורצטרמינר מבית יקב היוצר מוכן להגשה ושתייה כעת, וצפוי להיות במיטבו ולשמור על איכותו בשלוש השנים הקרובות.
הוירטואזו נובע גם בצורה המקורית שלו מבחינת המראה עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה וגם התוית.
המחשבה שעומדת מאחורי התוית הזאת זה שמגישים את היין אתה נותן מתנה זה הסיבה שהצורה הזאת נבחרה.
היין הזה נמכר בממוצע ב 45 ש"ח לצרכן אפשר לראות את המגוון שלו וניתן לראות את הזנים הנוספים היין התיישן בחביות אלון כ12 חודשים.
סדרת SPECIAL EDITION -
סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים – שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
סדרת לאגטו-
רואים שקיימים מגוון רחב, זאת הסדרה המרכזית שנמכרת בחנויות היין.
סדרה הנמכרת בקבוק ב 60 ש"ח ו שני בקבוקים ב 100 ש"ח.
סדרת Lyrica –
אם יש סדרה המבטאת באופן של השראה, יצירה ואומנות זאת הסדרה הזאת.
בשונה מיקבים אחרים 'יקב היוצר' החליט לבוא ולפתח סדרה שלמה של ים תיכונית ומתאימים מאוד לאקלים הישראלי.
יש יקבים שיש להם יינות ים תיכונים אבל יש יין בודד פה ושם .. כאן יש סדרה מלאה שכל מה שאתם רואים בסדרה הזאת, אלו יינות ים תיכוניים הנופצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד.
המורבדר, סירה, הרמוני, הארגמן וGSM הם שילוב של ענבים המגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון.
ארגמן הוא הזן היחידי הישראלי שקיים ומשמש ליין והוא זן ים תיכוני.
זאת סדרה ים תיכונית שזכתה בלא מעט תחרויות השוות וגם באשכול הזהב וגם בתלוירה וניתן לראות שהסדרה הזאת נמצאת די מיושנת בחביות עץ אלון צרפתי.
סדרת Auteur –
סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית וייחודית של יין היקב פיליפ ליכטנשטיין.
היין תוצר בחירותיו של היינן פיליפ ללא הגבלה של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו.
שם AUTEURA פירושו יוצר בצרפתית אשר מבטא קשר מיוחד בין היינן היוצר לבין היין.
היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
מדליות ופרסים
תחרות
|
שנה
|
קטגוריה
|
פרס
|
יין
|
בציר
|
אשכול
הזהב
|
2014
|
קריניאן
|
ארד
|
קריניאן
ארזה
|
2012
|
אשכול
הזהב
|
2014
|
מורבד
|
ארד
|
מורבד
ארזה
|
2012
|
אשכול
הזהב
|
2016
|
מורבד
|
ארד
|
ליריקה
מורבד
|
2012
|
אשכול
הזהב
|
2017
|
סירה
מעל 100 ש"ח
|
מקום
שני
|
אוטר
סירה
|
2011
|
אשכול
הזהב
|
2017
|
מרלו
עד 100 ש"ח
|
מקום
שני
|
וירטואוזו
מרלו
|
2013
|
אשכול
הזהב
|
2017
|
זנים
אדומים אחרים
|
מקום
ראשון
|
ליריקה
מורוודר
|
2012
|
אשכול
הזהב
|
2017
|
זנים
אדומים אחרים
|
מקום
שלישי
|
ליריקה
ארגמן
|
2012
|
טרה
וינו
|
2011
|
(105) מעל 27$
|
זהב
|
האוטר
קברנה
|
2009
|
טרה
וינו
|
2012
|
(104)מעל 17 דולר
|
זהב
|
סיטו
מרלברו
|
2011
|
טרה
וינו
|
2013
|
קברנה
סוביניון
|
זהב
|
האוטר
קברנה
|
2010
|
טרה
וינו
|
2015
|
(104)מעל 17 דולר
|
כסף
|
ליריקה
סירה
|
2012
|
טרה
וינו
|
2015
|
(104)מעל 17 דולר
|
כסף
|
ליריקה
מורוודר
|
2012
|
בסט
ווליו
|
2016
|
מרלו
|
מקום
ראשון
|
וירטואוזו
מרלו
|
2013
|
בסט
ווליו
|
2016
|
סירה/שיראז
|
מקום
שני
|
וירטואוזו
שיראז
|
2013
|
טרה
וינו
|
2011
|
זהב
|
אוטר
קברנה
|
2009
|
|
VINUS
Argentina
|
2012
|
זהב
|
אוטר
קברנה
|
2009
|
אתר יקב היוצר - http://hayotzerwine.co.il
אתר פייסבוק - https://www.facebook.com/hayotzerwine/?fref=ts
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה