יום שלישי, 3 באוקטובר 2017

יאמן סטריט מזנון שוק השיק החדש


הוזמנתי לערב השקה של מסעדה מזנון שוק תימני ייחודי ושונה מהרגיל הנמצא ברחובות.
של האחים כהן והשף בני בז'ה








.








מטבח התימני הוא מטבח הכי האהוב במגזר הדתי. 
כמו שאנו מכירים וחושבים שהמטבח התימני הוא שגרתי מידי כמו שאנו שומעים : מאלווח, ג'חנון , לחוח, מרק תימני. קובנה..

המזנון מנסה להכיר לנו צד אחר של האוכל התימני השגרתי ומנסה להגיע לטעמים ולתבלינים המיוחדים האותנטיים, לדוגמא: תבלין החאוויג' הוא לא תבלין בודד אלא תערובת של תבלינים. קיימים מספר סוגים ולכל אזור יש את החאוויג' שלו ואת הטעם שלו.

המטבח התימני הרבה יותר רחב ממה שאנו מכירים, הוא משתנה ומתפתח והרבה יותר מגוון ורחב.

המטרה שלהם לפתוח מקום שלנו, מה הכוונה אתם בטח שואלים? האוכל של פעם, געגועים למטבח של סבתא
מטרתם לבטא את הייחודיות שלהם כדי לאפשר לאנשים להבין יותר את המטבח התימני  במבט אחר, ולנסות להבין יותר את המאכלים של התימנים כמו שלא היכרתם, עדכני יותר ומתאים לנו ולהם.


הם חיפשו שף תימני ופגשו הרבה אנשים ופתאום הגיע שף בשם בני בז'ה שלא תימני חצי מרוקאי חצי טורקי,שיש בו נגיעה של האוכל המרוקאי, שאלו אותו איך הוא קשור לאוכל התימני ואז סיפר שהוא גדל בקריית עקרון הלב של התימנים, מקום קטן, מקום של התימנים המסורתיים. 
הסביר שהטעמים והאוכל התימני חזקים בו,אשר חקר מחדש את שורשי תרבותו  וככה החליטו לקבל את השף אשר בא מכיוון שלו עם רעיונות והם מהכיוון שלהם ויצרו מטבח תימני שונה וייחודי מהרגיל, שונה מכל מה שהכרנו עד היום, וייצרו טעמים חדשים, דברים מעניינים ושונים.
וכך נולד תפריט יאמן סטריט אשר כולו לקוח השראה מהמטבח התימני של פעם, בהתאמה לימינו.

המנות נותנות כבוד למסורת ולטעמים המקוריים מבית אמא, תוך מתן ביטוי למפגש הטעמים המרתק אשר נוצר בכל שכונה בה התגוררו יוצאי תימן, מרוקו, תוניס ואפילו פולין.

זה לא מסעדת גורמה, זאת מסעדה אותנטית שרוצה להגיש אוכל עם סגנון ייחודי המבטא את האוכל התימני בצורה שונה ממה שאנו רגילים ולפתוח אופקים חדשים לכולם.
המטרה של המסעדה להחדיר את הטעמים לכיוון קצת שונה, טעמים עמוקים יותר.
לדוגמא: המרק התימני המוכר לכולם ורגילים לטעם מסוים, פה הלכו לכיוון קצת שונה מהרגיל וברגע שטועמים את מרגישה את הטעם הייחודי ושונה מהטעם הרגיל. אני טעמתי וממש התענגתי על המרק טעים מאוד.
יש גם אוכל טבעוני.

בשנתיים האחרונות העולם הקולינרי הולך לכיוון אחר ויוצא מהמקום הקולינארי, מהמקום המדויק ומחפשים יותר את האוכל המנחם והטוב של פעם וזה לא רק בארץ זה גולש החוצה גם לחו"ל.

הם יצאו במסע כמו שנקרא מסע אחורה והגיעו למתכונים עתיקים, שאפילו התמניות הסבתות לא מכירות.
לדוגמא: כולנו מכירים את הפלאפל התימני, פלאפל סטנדרט שעשוי מחומוס.
בתימן הפלאפל האמיתי עשוי מלוביה ופלאפל אמיתי לא מוכרים בשום מקום ואז החליטו למצוא ולשחזר את המתכון האמתי פלאפל של פעם.

מזנון יאמן סטריט מגיע מחיבור שלושת הדורות במשפחה - סבתא, אמא, והילדים בתפריט ייחודי המשלב "סלואו פוד" ותבשילי פתליות עם התאמה לקצב החיים העכשווי והמהיר.

התפריט במזנון בנוי משלושה חלקים:
 חלק הראשון- סבתא-
האוכל הקלאסי של סבתא כמו שאנו מכירים: גחנון, מלאווח, מרקים וכל מה שאנו מכירים ואוהבים.

חלק השני - אמא -
זה בעצם מפגש של האמא הצעירה שחוותה את הטעם של המסעדות בימינו ומביאה קצת שדרוג במטבח התימני.

חלק השלישי - שלנו הילדים -
הפרשנות העכשווית של היום עם ממש נגיעה קטנה של מרוקו ולא נותן להשתלט כמובן על הטעם התימני וכל הטעמים השונים שנכנסו מהמון מטבחים.

יאמן סטריט מציעה שלל מנות מנחמות ועשירות בטעמים.
כל אחד שישב ויאכל במסעדה מכל העדות יכול למצוא את עצמו בתפריט ובטעמים מוכרים לו.

שישבנו במזנון יאמן סטריט הניחו לנו על השולחן:
"מנחגנא" - (ביטוי שתימנים נוהגים לומר זה לזה לאחר שהם מזהים כי הם מאותו אזור אותו השבט)
גם אם אתם לא תימנים המלצה לפתוח את הארוחה עם צלוחית עלים מרירים (גרגיר) ולחוח עם סחוג חבני עצבני מארבעה סוגים של פלפל סודני, פלפל שאטה או סחוג עדני ירוק וחריף לייט עם הרבה עשבי תיבול.









לפינוק אפשרי עראק ימני אסלי שיוריד אחרי הארוחה את האוכל וגת הבית על בטן מלאה.





קיבלנו בהתחלה מתפריט הסבתא- חלק הראשון
מרק בשר תימני מוגש עם לחם שחור אחיד וסלט קצוץ



קיבלנו מתפריט האמא - חלק השני
פלאפל יאמן אשר עשוי מלוביה, עשבי תיבול ותערובת של תבליני יאמן.
(הפלאפל נטחן בכל שעתיים).



טביח האריש קרית עקרון סטייל -
ירקות צלויים בתיבול יאמן סטריט יוצא על בורגול חם בתיבול חוואיג'


סבאווח- 
חציל, ביצה של לילה , טחינה הר ברכה ותפוח אדמה על מלוואח אפוי, יוצא עם סלט קטן



קיבלנו מתפריט אנחנו חלק השלישי 
צנעארייס -
שתי שכבות לחוח מבושם בכבש ממולא בבשר עגל טחון, שנצלים יחד בתנור אבן
יוצא עם סלט מדברי.




סלט טאבולה של עדנים-
עשבי תיבול קצוצים, בורגול, בצל סגול, ג'עלה ופרי משתנה

סלט סולטנה- 
סלט לבבות, חסה. שרי, קרוטוני לחוח, עוף קרוע מהמרק ורוטב קיסר של בני 

סליידר קובניה- 
2 קובניות בשרניות בתוספת בשר שאוויה וסלט עלאווי בקר/טבעוני




לפינוק
קובנה אסוואד- קובנה אישית מוגשת עם שוקולד חם הנספג בבצק האוורירי ושוזף אותו במתיקות מתפרצת 
מוגש עם קוקוס ואגוזים.




מוס עוגיות מזל (על שם הסבתא מזל)-
מוס שוקולד מריר בנגיעה עדינה של פלפל שאטה על מצע עוגיות כעדים של סבתא מזל 



אוכל טעים יחס חם ואדיב 
ממליצה בחום

המסעדה נמצאת ברחוב בילו 60 רחובות (בשוק)
המסעדה פתוחה משעה 11-23

קישור בפייסבוק: https://www.facebook.com/yemenstree/


אין תגובות: