יום שבת, 16 במאי 2015

קראמבל שוקולד קקאו

קיבלתי להתנסות במוצר קקאו טבעי.
 קקאו טבעי ואיכותי ועוד מגוון רב של מוצרים טבעים נוספים לרשות המזון המשמשים מתוקים בריאים.
המוצרים מתאימים למאכלים בריאותיים ולחובבי הבישול והאפייה שמעוניינים בחומרים איכותיים, טבעיים ומקוריים.

קקאו טבעי שונה ממוצר קקאו תעשייתי, השוני קקאו טבעי אינו עובר תהליך קלייה וכך שומר על ערך תזונתי גבוה.
קקאו גדל ביערות טרופים ופירותיו גדולים ובצבעים יחודיים סגול, ירוק, כחול, כתום וצהוב.
מהפרי מכינים מיץ קקאו מתוק.
בכל פרי 30 זרעים שאותם מתסיסים שוטפים ומיבשים בשמש.
לאחר הייבוש גורסים וטוחנים לעיסה אחידה.
בעזרת לחץ מפרידים את שמן הקקאו - שנקרא בשם "חמאת קקאו" שהופך לחמאה ומהעיסה והחומר שנשאר טוחנים לאבקה.

עיסת קקאו- מוצקה בטמפרטורה חדר ומגיעה כבלוק וצבעה כשוקולד מריר וטעמה מזכיר את טעם השוקולד מריר.
חמאת קקאו - שמן המופק מפולי הקקאו ומשמש כהכנת שוקולד יחד עם אבקה /עיסה ומשמשת כבסיס לשוקולד לבן כשלא מוסיפים קקאו.

ניתן להכין שוקולד טבעי טרי ובריאותי.

ערכים תזונתיים ויתרונותיו של השוקולד הטבעי-
1. בעל ערכים תזונתיים גבוהים לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים
2. חיוני לגוף - ויטמין סי, מגנזיום, ברזל אבץ
3. ממתק מעושר שמסייע לשמור על רמת ריכוז גבוה ומרגיע
4. חיוני לתפקוד מערכות הגוף ובמיוחד הלב
5. ממתיק טבעי לא מעובד ובריאותי המתאים לטבעוניים אם לא מוסיפים חלב.

250 גרם חמאת קקאו נא אורגני 37 ש"ח
250 גרם עיסת קקאו נא אורגני 35 ש"ח

ניתן למצוא באתר קקאו http://www.cacaotv.co.il/ מוצרי קקאו אורגנים כגון: פולי קקאו שלמים/ גרוסים נא ,
אבקת קקאו, עיסת קקאו נא, חמאת קקאו נא.
אפשרי לרכוש אורגני ומוצרי קקאו קלויים שבאים במארזים של 1/4 ק"ג או 1 ק"ג ויותר.
קיימים מגוון רב באתר של מוצרים איכותיים
ניתן לבצע משלוח עד לבית הלקוח או איסוף בתיאום מראש.

באתר ניתן למצוא מתכונים : - http://www.cacaotv.co.il/#!recepies/c1hkc

אני הכנתי קינוח מקקאו טבעי נא

קרמבל שוקולד ושוקולד לבן בשילוב תותים:


מצרכים

12 תותים חתוכים לקוביות

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שוקולד קקאו מטבעות

100 גרם שוקולד לבן קובייות

210 גרם שמנת מתוקה

1/4 כוס דמררה

רבע כפית ברנדי

רבע כפי גרם קמח

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לבצק קראמבל:
 כוס וחצי  קמח רגיל
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
להניח את כל המצרכים בקערת פיירקס. לקחת בקערה נפרדת ולשים את המצרכים לבצק ולפרר עם הידיים לפירורים ולפזר מעל התערובת
לאפות בתנור 170 מעלות עד להזהבה ולאיחוד השוקולד עם השמנת
להגיש חם עם כדור גלידה וניל או קצפת
בתאבון



אין תגובות: